top of page

ÅPNE MENY

Den internasjonale flyktningdagen

Den 20. juni markerer verden den internasjonale flyktningedagen, en dag som minner oss om de millioner av mennesker som er tvunget til å flykte fra hjemmene sine på jakt etter trygghet og et bedre liv. Denne dagen er en tid for solidaritet og støtte for de som har møtt utrolige utfordringer på veien mot en ny begynnelse.


Mitt navn er Volodymyr, jeg er en funksjonshemmet person og en flyktning fra Ukraina. Familien min og jeg ble tvunget til å forlate landet mitt på grunn av russisk militær aggresjon mot Ukraina. Veien vår var vanskelig, men det var i disse øyeblikkene vi følte kraften av menneskelig godhet og støtte som hjalp oss å overvinne prøvelsene. Vi valgte Norge og dette landet ble et nytt hjem for meg og min familie, og ga oss den nødvendige støtten og tryggheten.


Det er vanskelig å begynne på nytt i et annet land. Og hvis du er en person med en funksjonshemming, kan du møte flere barrierer. Denne dagen minner oss om at hver enkelt av oss, uavhengig av omstendigheter, har rett til trygghet, respekt og mulighet til å leve livet fullt ut. Flyktninger over hele verden er mennesker med ulike historier og evner som mot alle odds streber etter å bidra til nye samfunn.

I dag, mer enn noen gang, er det viktig å huske at flyktninger ikke bare er tall og statistikk. Dette er mennesker med drømmer og håp som trenger vår støtte og forståelse. Ved å slå oss sammen kan vi skape en verden der alle føler seg trygge og hvor alles rettigheter respekteres.


Ved å anerkjenne mangfoldet i flyktningopplevelser, gjør vi vår verden sterkere og mer rettferdig. La denne dagen være en påminnelse om å fortsette å jobbe for at hver person, uavhengig av bakgrunn, har en sjanse til en lysere fremtid.



bottom of page